Інформаційна кампанія "Україна без бар'єрів"

Міністерство культури та інформаційної політики України реалізує інформаційну кампанію «Україна без бар'єрів». Цей проєкт покликаний популяризувати у суспільстві культуру безбар’єрності як філософію гідності та прийняття. Його ключова мета – підвищення обізнаності маломобільних груп населення про свої права та можливості їх реалізації, а також забезпечення толерантного ставлення до таких груп з боку суспільства.

За ініціативи Першої леді України Олени Зеленської в межах кампанії створений освітній серіал «Безбар’єрна грамотність». Над ним працювала велика команда - Міністерство цифрової трансформації України, Національне агентство України з питань державної служби, громадська організація «Безбар’єрність», представники громадянського суспільства та експерти з доступності за підтримки ПРООН «Права людини для України». Автори прагнуть ознайомити громадян з темою безбар’єрності та долучити їх до просування цінностей інклюзії та різноманіття. За кожною серією стрічки стоять особисті історії у подоланні бар’єрів, життєвий шлях та досвід людей, які змогли сказати «ні» бар’єрам, світогляд людей, які це розуміють і вміють будувати інший доступний світ довкола.

Про що курс?

  • що таке безбар'єрність
  • що саме спричиняє бар'єри
  • кого стосується безбар'єрність
  • чому варто уникати стереотипів та упереджень
  • чи готові українці долати бар’єри
  • чому ми як суспільство потребуємо безбар’єрності
  • чому безбар’єрність — це спільна справа
Долучайтесь до перегляду серіалу «Безбар’єрна грамотність».

Для людей з інвалідністю у суспільстві досі існують певні бар'єри. Але несприйняття когось, хто відрізняється від решти колективу, неприйняття людей через стереотипи — також бар'єр.

Змініть своє мислення, переглянувши освітній серіал. Інклюзивність відкриє для вас ширше бачення світу. Дізнайтеся, як люди з порушенням зору, слуху чи моторики користуються ґаджетами, інтернетом та простором навколо. Звільнитись від упереджень у роботі з людьми — це ще один бар’єр, який ви можете подолати.

Світ вартий бути відкритим для всіх!

Освітній серіал Міністерства цифрової трансформації України створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» у співпраці із радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Ви можете дізнатись більше цікавої та корисної інформації у спеціально створеному «Довіднику безбар’єрності» за посиланням:https://bf.in.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.